Uitvaart mogelijkheden

Wat als u er mogen ineens niet meer bent?

Wat een uitspraak…! Iets waar we eigenlijk toch niet over na willen denken, maar misschien wel zouden moeten?

Waarschijnlijk denkt u nu: ’Liever niet’, maar is dat verstandig? We horen vaak de meest uiteenlopende verhalen maar toch blijven we denken: ’Dat overkomt mij toch niet’? Stel het overkomt u wel. Wat dan?Weten uw nabestaanden wat er dan moet gebeuren? Wat u zou willen? Het zou voor hun een stuk gemakkelijker zijn als vele dingen vooraf geregeld zijn. Het geeft iets meer rust. Zij hoeven niet meer alles te beslissen. Dat heeft u grotendeels al gedaan!

Help uw nabestaanden, door ze de tijd en de ruimte te geven, om door deze moeilijke periode heen te komen. Zij hebben namelijk verdriet, zij hebben een dierbare verloren. Met name als er onverwacht iets gebeurd en u niet meer de tijd krijgt, dan wilt u toch de laatste kostbare momenten gebruiken om te praten over de dingen die er toe doen en genieten van elkaar voor zolang het nog kan!

Wij willen u graag hierbij helpen!

Bekijk hieronder de mogelijkheden met betrekking tot de locatie(s), bloemen, drukwerk, vervoer, kisten, condoleance, catering en meer.

Uitvaart mogelijkheden

Locatie mogelijkheden

Ons uitvaartcentrum beschikt over verschillende faciliteiten om het afscheid op uw manier in te richten. Twee aula’s waar u samen kunt komen met alle dierbaren, familie, vrienden en kennissen of juist de geborgenheid van onze huiskamer of rouwkamer. Daarnaast zijn wij bekend met vele locaties in de omgeving, waar wij de passende sfeer kunnen creëren. Van de grootse Martinikerk tot intiem in uw eigen tuin, van dynamisch tot sereen, in de stad of een natuurlijke omgeving. Lees verder  
Uitvaart mogelijkheden

BLOEMEN en drukwerk

Bloemen vormen een waardevolle omlijsting van het afscheid. Onze vaste bloemist vertaalt uw wensen naar een prachtig stuk. Van een eenvoudig, maar sprekend rouwwerk tot een bont, expressief veldboeket. Eventueel voorzien van bijpassende linten of kaartjes. Uiteraard worden de bloemstukken bezorgd op het adres en tijdstip van uw keuze. Wij hebben een eigen drukkerij waar we zorgdragen voor uw rouwdrukwerk. Of het nu het maken van rouwkaarten betreft, een stijlvolle dankbetuigingskaart of het verzorgen van een advertentie in een regionale of landelijke krant, wij zorgen samen met u voor de gewenste uitvoering.
Uitvaart mogelijkheden

Vervoer

Uitvaartcentrum Boerhaavelaan beschikt over een drietal eigen rouwauto’s: twee stijlvolle zilvergrijze Mercedessen en een klassieke witte Chevrolet. Maar uw wens is ook hier leidend. Wij verzorgen in een handomdraai andere rouwauto’s of alternatieve manieren van vervoer. Past bijvoorbeeld een koets getrokken door paarden bij de wensen van uw dierbare? Geen enkel probleem.
Uitvaart mogelijkheden

Kisten

Het kiezen van een kist is een zeer persoonlijk moment en kan een behoorlijke opgave zijn. Onze uitvaartverzorgers begeleiden u hierbij en komen samen met u tot de beste keuze.

Muziek

Als er iets is wat emoties kan vertolken is het wel muziek. Muziek kan de uitvaart een persoonlijke tint geven. Muziek kan het leven van de overledene weerspiegelen. Muziek kan het verhaal van iemands leven zowel vertellen als omlijsten. Muziek kan er in vele vormen zijn. Uw lievelingsnummers kunnen van CD gespeeld worden, de organist speelt de muziek of de psalmen die moeder zo graag zong, of misschien speelt u zelf wel een stuk op uw gitaar.

Wat is er nou mooier dan live-muziek? Een dochter die fluit speelt, een kleinzoon die met zijn band een lied speelt, iemand die een prachtig verstild lied zingt. Er is zo veel mogelijk op muzikaal gebied. Natuurlijk kunt u ook iemand vragen om het afscheid aan te kleden met live muziek. Er zijn muzikanten die zich (deels) toeleggen op het spelen van passende muziek bij een uitvaart. In overleg met uw uitvaartverzorger kunnen we zoeken naar de meest passende vorm van muziek bij het afscheid.

Video

Wanneer een dierbare overlijdt komt er veel op u af waardoor u niet alles bewust meemaakt. Voor een blijvende herinnering is het mogelijk om de uitvaart op film vast te leggen. Dit geeft u de mogelijkheid om iemand die er niet bij kan zijn of jonge kinderen op een later moment het afscheid mee te maken.

CONDOLEANCE EN CATERING

Na het emotionele moment van het afscheid van een dierbare is het goed om langzamerhand weer in de ‘gewone’ wereld terug te keren. Het is fijn om met de mensen om u heen nog even samen te zijn. Vaak zullen zij u ook willen condoleren met het verlies. Deze condoleance kan natuurlijk plaatsvinden in de aangrenzende koffiekamer van begraafplaats of crematorium. Hier kunt u iets drinken, eventueel met iets erbij, en samen afronden. Mocht u wat ruimer tijd willen hebben en ook meer mogelijkheden voor wat betreft catering, dan zijn er vele mogelijkheden in de omgeving. Belangrijkst is dat het past bij de sfeer van uw gezelschap. U kunt denken aan een uitgebreide koffietafel of broodmaaltijd, maar ook aan een lekker koel glas witte wijn met uitzicht op het water. Hieronder vindt u een overzicht van diverse locaties waar u uw condoleance kunt houden: locaties voor condoleance
Scroll Up