Uitvaartkosten

Uitvaartverzekering

Over onze kosten zijn we transparant. Een mooie uitvaart hoeft niet duur te zijn. Samen met u stellen we een afscheid samen dat past binnen uw budget.

Bij ons uitvaartcentrum staan uw wensen voorop, zo ook uw financiële wensen. Een complete uitvaart in een crematorium, inclusief de bediening en technische crematie betaalt u bij ons €4174,70.

Voor de consumptiekosten betaalt u bij ons €190,- voor maximaal 50 personen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een uitvaart?

Een volledig verzorgde uitvaart inclusief weekend en nacht toeslagen (2016) bestaat uit:
–  Een crematie in crematorium (aanvangstijd 10.00 uur)
–  Gebruik aula en koffiekamer (beide 30 minuten
–  Koffie/thee met koekplateau voor 50 personen
–  Laatste verzorging overledene thuis door 2 personen
–  Opbaring in bed of in een kist met koelsysteem en benodigde controles
–  Eenvoudige kist
–  Aangifte gemeente
–  Akte van overlijden
–  50 rouwbrieven inclusief postzegel en envelop
–  Rouwwagen
–  Condoleanceregister naar keuze
–  Bloemstuk in gewenste kleur
–  Regeling en uitvoering uitvaart
–  Reis- en administratiekosten (binnen 25 kilometer)
Totaal: €3908,-

Wilt u de bijeenkomst na 10 uur laten beginnen dan geldt een toeslag van 240,-, extra tijd in de aula of koffiekamer is €145,- per 30 minuten.

Hetzelfde pakket voor Crematorium in Groningen is: €4235,00 
Verlenging aula of koffiekamer is: €100,- per 15 minuten.

Als u kiest voor een uitvaart in huiselijke kring:
–  Laatste verzorging van overledene door 2 personen
–  Opbaring in bed of in een kist met koelsysteem
–  Eenvoudige crematiekist
–  De afscheidsbijeenkomst vindt thuis plaats
–  De overledene wordt met de rouwwagen naar crematorium Groningen gebracht
–  Crematie (zonder familie) en akte van overleden.
Totaal: €2610,-

Mogelijke extra uitvaartkosten:
Motuariumkosten (129,-) bij overlijden in een ziekenhuis, advertenties in dagbladen en overige kranten, opbaren in een rouwcentrum, huur kerk, organist, wachttijden rouwwagen.

Wilt u meer informatie over de kosten, twijfel dan niet en neem contact met ons op.

Inschrijfregister

Ontvang bij het invullen van het registratie formulier een extra besteding van €200 voor uw uitvaart, verzorgd door Uitvaartzorg Boerhaavelaan. Schrijf u hier in

Nuvema! een prima keus.

Bij “Uitvaartverzorging Boerhaavelaan” streven we er naar om elke uitvaart zo goed mogelijk uit te voeren. Een juiste uitvoering van de persoonlijke wensen van de overledene, de wensen van de nabestaanden en de regionale gebruiken en tradities zijn hierbij erg belangrijk.De uitvaartkosten worden voornamelijk bepaald door de uitvaartwensen maar ook door het lokale prijsniveau. Een uitvaart in “Groningen” verloopt en kost nu eenmaal niet hetzelfde als in “Maastricht”. Wij onderkennen het belang dat de consument heeft om een passende voorziening te treffen voor de uitvaart.  Een uitvaartverzekering kan daarom interessant zijn om de kosten van een uitvaart te dekken.

Om deze doelstelling te bereiken geeft “Uitvaartverzorging Boerhaavelaan” jaarlijks de lokale prijzen  door aan uitvaartverzekeraar Nuvema. Voor mensen uit “Groningen” worden de uitvaartverzekeringen van Nuvema dan ook gebaseerd op deze prijzen. Hierdoor kan een op maat gemaakte uitvaartverzekering worden aangeboden die aansluit bij de persoonlijke wensen én de lokale kosten.

Bij Nuvema kunt u, net als bij vele andere partijen op internet, de premie van een uitvaartverzekering berekenen . De Consumentenbond adviseerde in haar gids van januari 2014 te letten op zaken als de looptijd, soort uitvaartverzekering, keuzevrijheid van uitvaartverzorger en de te betalen premie. De natura uitvaartverzekering van Nuvema Uitvaartverzekeringen noemde ze hierbij “een goede keus”. www.nuvema.nl

Nuvema-227x300

UITVAARTVERENIGING

Vroeger kende men zoiets als burenhulp, noaberschap. De dorpsgenoten droegen zorg voor veel aspecten rondom de uitvaart. Uit dit noaberschap zijn de begrafenisverenigingen ontstaan. Tegenwoordig bestaan deze verenigingen nog wel, maar niet elk dorp is in staat om alle (personele) invulling te bieden die noodzakelijk is. Daarom wordt de vereniging vaak vertegenwoordigd door een professionele uitvaartverzorger, die door jarenlange samenwerking, alle eigenheden en gebruiken van de gemeenschap kent. Uitvaartzorg Boerhaavelaan, Stad en Ommeland vervult deze rol voor een aantal uitvaartverenigingen. Wij werken onder andere voor:

  • De Laatste Eer, Hoogkerk
  • OGEFA (Oostum, Garnwerd, Ezinge, Feerwerd en Aduarderzijl)
  • Begrafenisvereniging Aduard
  • Begrafenisvereniging Noorddijk

 

 

VERZEKEREN

Wilt u meer informatie hoe u, uzelf kunt verzekeren voor de kosten van een uitvaart of wilt u weten of de overledene een uitvaartverzekering heeft afgelosten?

Lees hier verder

Scroll Up